Tuesday, 14 August 2012

cinta tak bererti





Bab 3
Semasa rehat, aku malas nak keluar so aku suruh jelah mira beli roti makanan favourite aku tu kebab dengan air kotak susu marigold.
Aku pun rasa bosan sebab keseorangan dalam kelas , yang lain semua pergi rehat,
Sementara menunggu mira, aku pun terasa nak feeling-feeling so aku pun nyanyilah lagu astrid “tentang rasa”.
Aku tersesat
Menuju hatimu
Beri aku jalan yang indah
Ijinkan ku lepas penatku
‘tuk sejenak lelap di bahumu
Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Semoga cinta kita kekal abadi
Sesampainya akhir nanti selamanya
Tentang cinta yang datang perlahan
Membuatku takut kehilangan
Ku titipkan cahaya terang
Tak padam di dera goda dan masa
Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Semoga cinta kita kekal abadi
Sesampainya akhir nanti selamanya
Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Semoga cinta kita kekal abadi
Sesampainya akhir nanti selamanya
Tiba2 ada orang tepuk tangan. Wow superb qaisha.
Suara qaisha sedap sangat. Terkejut aku melihat haziq yang berada dibelakang aku.
Haih haziq sejak bile jadi spy tak bergaji ni??
Spy tak bergaji? Haziq tergeleng-geleng sambil ketawa.
Qaisha, qaisha tak perasan ke dari tadi haziq memerhatikan qaisha.
Hah yeke? Jerit qaisha terkejut seraya malu.
Eh qaisha kenapa dengan muka qaisha ni, tetibe je bertukar warna merah.
Hish ape ke bendul sangat haziq ni muka aku blushinglah. Kata qaisha dalam hati.
Tak ada papelah haziq , qaisha cume panas je. Kata qaisha sambil berlalu.
Qaisha. Qaisha. Terdengar haziq menjerit memanggil namaku.
Ye haziq , ada ape lagi. Jawabku dengan tiada perasaan.
Qaisha jaganlah marah k, nak ke mana ni?
Suka hati qaishalah nak pergi mane pun. Haziq sibuk ape.
Amboi2 menjawab ye. Haziq tetap mengekoriku.
Aku yang merasa ada orang mengikutiku , berhenti dan berpaling ke belakang.
HAZIQ!!!! Buat ape ikut qaisha?
Ala biar la.jawab haziq.
Stop ikut qaisha boleh tak???
No way. Cannot. Jawabnye sambil tersengih.
FINE!! Aku tetap meneruskan langkahku menuju ke toilet.
Qaisha.
Hish ape lagilah mamat ni nak. Monolog qaisha dalam hati.
Ape? Qaisha buat muka blur.
Apesal qaisha tak cakap yang qaisha nak pergi ladies, buat malu kat haziq je ikut qaisha.
Qaisha baru tersedar, dia tahan gelak.
Akhirnya meletus juga ketawa dia. Hahhaha. Sape suruh haziq ikut qaisha.
Sejurus kata tu aku ucap terus aku masuk ke toilet dan meninggalkan haziq yang termangu sendirian.